GİRİTÇE BİR DUA
- eyuphuseyin
- Site Admin
- Teşekkür etti: 1098 kez
- İletişim:
ÖZEN ALINÇ ÖZTOP PAYLAŞIMIDIR
Benim babaannemde çocukken başımıza güneş geçtiğinde bir cam bardağı su ile doldurur içine ekmek parçası bir parça yeşillik(Bu herhangi bir şey veya bitki yaprağı olabilirdi) bir küçük kömür parçası koyar bardağın ağzına bir bez kapatır. Güneşin karşişında kafamızı eğdirir rumca birşeyler söyleyerek bu suyu tepemizde gezdirirdi. Anında iyileşirdik. Ama çocuk aklĺmda bu kadarı kalmış bu konuyla ilgili daha fazla birşeyler bilen varsa öğrenmek isterim
İBRAHİM AKIN YORUMUDUR
Aynı işlem Melemezde bir yaz ayında çocukluğumda bana da yapılmıştı. Birebir aynı malzeme ile. Hatta bardaktaki su fokurdayınca güneş geçmiş diye karar vermişlerdi.
FATMA İZGİ YORUMUDUR
Hülyacım ben bu duayı biliyorum rahmetlık teyzem öğretti
Elimi verem Fatma dedi
Başı ağrıyan çocuklarına torunlarıma bu duayı yapıyorum Öncelikle bir su bardağına bir komür bir yeşil yaprak bir parça kobuk ekmek ve bir kapanmış bir çatal iğne hepsi su bardağına koyulur yanında bir şişe su alınır günde üç kere kuşluk öğlen ve ikindi güneşe doğru hasta eğilir bardağın üstü tülbentle örtülür alnının üstü bu duayla acıtmadan sürülür yapıcağı duayla sabah güneşinde
işte ilo ipşasase ço soyali evalase
diyerek bardaktaki su biter bardağa su koyarak üç kere
ela ila daşnatiko ela mesmeryadiko ela arğanatiko diye üç kere tekrarlanır bu doğa günde üç kere üç gün yapılır baş ağrısıda hemen ğeçer başına güneş geçti ise bu duayla başındaki çevirdiğin su fangır fangır su sesini kendin bile duyarsın ben kişinin baş ağrısından kurtardım
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir