KALAMAR DOLMASI

Girit Mutfağı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eyuphuseyin
Site Admin
Mesajlar: 5627
Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
Konum: İstanbul
Teşekkür etti: 1098 kez
Teşekkür edildi: 27 kez
İletişim:

KALAMAR DOLMASI

Mesaj gönderen eyuphuseyin » 15 Haz 2020, 17:51

84259573_1357725701103508_2191094079017560644_o.jpg
84259573_1357725701103508_2191094079017560644_o.jpg (99.52 KiB) 264 kere görüntülendi
KALAMAR DOLMASI

Bebek Kalamar dolması için gerekli malzemeler:
1 kilo kalamar
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan dere otu
1 paket kuş üzümü
1 paker dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı: İki adet ikiye bölünüp incecik doğranır. Bir kilo kalamarın bıyıkları kesilir ve dilimlenir. Kıyılıp kavurulan soğanlara, kalamar bıyıkları, birer paket kuş üzümü ve dolmalık fıstık eklenip karıştırılır. Dilimlenen kalamar bıyıkları yıkanıp süzülür. Yıkanan pirinç kavurulan soğan, üzüm ve fıstıkla buluşturulur. İyice kavrulan malzemelere su koyulup demlenmesi için bırakılır. Pişen iç harç soğuması için bir kaba alınır ve kıyılan yarım bağ dere otu, birer tatlı kaşığı tarçın, karabiber ve tuz koyulup karıştırılır. Dolduracağımız temizlenmiş kalamarlar önce sudan geçirilir. Yıkanan kalamarlar iç harçla doldurulur. Kalamarların baş kısımları dolmaların ağzına kürdanla tutturularak kapak yapılır. Kalamar dolmaları tencereye üst üste dizilir ve üzerine bir çay bardağı zeytinyağı ve su koyularak pişirilir.
Kalamar dolması sunuma hazırdır…
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.

Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir