Girit usulü işkembeli nohut yahnisi

Girit Mutfağı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eyuphuseyin
Site Admin
Mesajlar: 6926
Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
Konum: İstanbul
Teşekkür etti: 1098 kez
Teşekkür edildi: 27 kez
İletişim:

Girit usulü işkembeli nohut yahnisi

Mesaj gönderen eyuphuseyin » 20 Nis 2020, 10:15

93650179_2577044275867414_2545858765400309760_n.jpg
93650179_2577044275867414_2545858765400309760_n.jpg (46.77 KiB) 1481 kere görüntülendi

Girit usulü işkembeli nohut yahnisi..
Malzemeleri:
1 Kilo dana işkembesi
4 Su bardağı haşlanmış nohut
2 Orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı biber salçası
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 Su bardağı işkembe suyu
Tuz

Tarifi:

İşkembeyi bir kaç su yıkayalım.Düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşlayıp,pişirelim ( 1 saat) Soğuyunca iri kuşbaşı parçalar halinde doğrayalım.

Kuru soğanlarımızı soyup yemeklik doğrayalım.Tencereye aldığımız tereyağını eritelim soğanlarımızı ilave edip kavuralım.Kırmızı pul biberini ve salçasını ilave edip bir iki dakika daha kavuralım.Doğradığımız işkembeleri ve daha öncesi haşladığımız nohutlarımızı da ilave edelim.Bir iki çevirip hafif kavuralım.

Sonrasın da yemeğimizin üzerini geçecek kadar işkembe suyunu da katalım.Gerekirse işkembe suyundan ilave edebilirsiniz sulu severseniz şayet.10/15 dakika berabere pişirelim,özleşsinler.Servis esnasında tabağımıza aldığımız işkembeli nohutlarımızın üzerine arzu edersek acı kırmızı pul biber sarmısaklı sirkeli sos serpip servis edelim.Afiyetler olsun.
Zehra Levent Denizaslanı'ndan alıntıdır.
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.

Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir