Girit'te içilen başlıca içki Girit Rakısı olarak da adlandırılan anasonsuz yüksek alkollü Tsikoudia'dır. Diğer bir popüler içki ise sıcak olarak servis edilen Rakomelo'dur. Rakomelo'nun içerisinde Girit Rakısı, bal ve tarçın bulunmaktadır.Rakıların bal ve tarçın, karanfil veya diğer yerel otlar gibi çeşitli baharatlarla birleştirilmesiyle elde edilir.
Rakomelo Tarifi
Rakı (anasonsuz)
Bal
Tercihe göre tarçın, karanfil, zencefil
3 ölçek rakı, 1ölçek bal ve tercih edilen baharatlar bir kabın içerisine alınıp, çok kısık ateşte ısıtılmaya başlanır. İstenilen ısıya geldiğinde süzülüp, shot bardaklarında servis edilir.
Rakomelo (Ballı Girit Rakısı)
- meaculpaksk
- Mesajlar: 1116
- Kayıt: 14 Tem 2019, 14:22
- Konum: Ankara
- Teşekkür etti: 9 kez
- Teşekkür edildi: 1093 kez
- İletişim:
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir