TAVA TATLISI ( KSEROTİGANA) Prof.Dr. Hakkı Bilgehan

Girit Mutfağı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eyuphuseyin
Site Admin
Mesajlar: 6926
Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
Konum: İstanbul
Teşekkür etti: 1098 kez
Teşekkür edildi: 27 kez
İletişim:

TAVA TATLISI ( KSEROTİGANA) Prof.Dr. Hakkı Bilgehan

Mesaj gönderen eyuphuseyin » 28 Eki 2021, 20:08

MALZEME:
Bir kilo un, bir çay bardağı zeytinyağı, küçük bir rakı bardağı rakı, Şurup için 4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, bir limon suyu, üzerine koymak için 250 gr. dövülmüş ceviz, bir çay bardağı kavrulmuş susam.

YAPILIŞI:
Un su ve rakı ile yumuşak bir hamur yapılarak yufka açılır. Girit katmerinde anlatıldığı gibi şeritler kesilip gül şekli verilir. Kızgın zeytinyağında kızartılır. Daha önce şeker, su, limon ve bal karıştırılıp kaynatılan ve soğutulan şuruba, kızartılmışlar sıcak olarak atılır. Şurubu emip soğutulduktan sonra üzerine ceviz ve susamın ikisi de veya yalnız istenilen birisi eklenerek yenir.

Girit ve Giritli Türkler kitabından
Prof.Dr. Hakkı BİLGEHAN
Lozan Mübadilleri Vakfı
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.

Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir