PATATESLİ OTLU KAVURMA

Girit Mutfağı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eyuphuseyin
Site Admin
Mesajlar: 6926
Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
Konum: İstanbul
Teşekkür etti: 1098 kez
Teşekkür edildi: 27 kez
İletişim:

PATATESLİ OTLU KAVURMA

Mesaj gönderen eyuphuseyin » 08 Eki 2020, 16:30

PATATESLİ OTLU KAVURMA
MALZEMELER:

1 demet büyüklüğünde doğranmış karışık ot (ısırgan, pazı, ıspanak, vb).
3 adet haşlanıp kuşbaşı doğranmış patates.
2 adet yarım halka halinde doğranmış soğan.
4 diş sarımsak.
4 çorba kaşığı zeytinyağı.
Tuz.
Karabiber.
Pul biber.
Susam.
Zeytinyağı.
HAZIRLANIŞI:

1. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır, içerisine soğan ve sarımsak eklenerek beş dakika kadar kavrulur.
2. Kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine doğranmış otlar ilave edilerek bir süre daha kavrulur.
3. Otlar yumuşadığında haşlanmış patatesler ve baharatlar ilave edilerek iyice karıştırılır ve iki dakika daha kavrulur.
4. Yemek piştikten sonra servisi yapılırken üzerine susam ilave edilir.
ÇUKUROVA BÖLGESİ GİRİT GÖÇMENLERİ
HALK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMASI
Yrd.Doç.Dr.Refiye Okuşluk ŞENESEN

Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.

Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir