ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI REZENE
MALZEMELER:
1.kg taze rezene.
Zeytinyağı.
10 adet arpacık soğan.
1.adet büyük boy portakal.
1.çay kaşığı toz şeker.
1.adet limonun suyu.
1.çay kaşığı un.
Tuz.
HAZIRLANIŞI:
1.Rezenelerin baş kısımları ayıklanıp yıkandıktan sonra rezeneler dört parçaya bölünür.
2.Arpacık soğanlar zeytinyağında kavrulur. Üzerine rezeneler de eklenerek bir süre daha kavrulur.
3.Un ve limon suyu eklenir.
4.Üzerine sıcak su eklendikten sonra tencerenin kapağı kapatılarak bir süre pişirilir.
5.Pişmesine az kala bir portakalın kabukları ve çekirdekleri ayıklanır ve ince ince doğranır.
6.Tuz, şeker ve dilimlenmiş portakal da üzerine eklenir ve bir süre daha pişirilir.
7.Piştikten sonra yemek dinlendirilir.
8.Soğuk olarak servisi yapılır.
ÇUKUROVA BÖLGESİ
GİRİT GÖÇMENLERİ HALK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMASI
Yrd.Doç.Dr.Refiye Okuşluk ŞENESEN
ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI REZENE
- eyuphuseyin
- Site Admin
- Mesajlar: 6926
- Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
- Konum: İstanbul
- Teşekkür etti: 1098 kez
- Teşekkür edildi: 27 kez
- İletişim:
ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI REZENE
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir