TAZE BÖRÜLCE YAHNİSİ (FASULAÇA YAHNİ)

Girit Mutfağı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eyuphuseyin
Site Admin
Mesajlar: 6926
Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
Konum: İstanbul
Teşekkür etti: 1098 kez
Teşekkür edildi: 27 kez
İletişim:

TAZE BÖRÜLCE YAHNİSİ (FASULAÇA YAHNİ)

Mesaj gönderen eyuphuseyin » 12 Eyl 2020, 20:46

TAZE BÖRÜLCE YAHNİSİ (FASULAÇA YAHNİ)

Börülceler yıkanır ve ayıklanır.4-5 santim boyunda parçalara ayırılır. Bir tencereye bir miktar zeytinyağının içine doğranmış bir büyük baş soğan konulur ve karıştırılarak ateşte sarartılır. Üzerine doğranmış bir veya iki domates, tuz ve domates salçası eklenip ateşte karıştırılarak sos haline getirilir. Ayıklanmış börülceler atılıp yeteri kadar su eklenerek pişirilir. Soğuk olarak yenir.

Her Yönü İle Girit Kitabından

Prof.Dr.Hakkı BİLGEHAN
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.

Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir