KSİGOPİTA
KUYRUK YAĞLI KEK Veya PİDE ( KSİGOPİTA)
Kurban bayramı yaklaşıyor. Kesilecek kurbanın en zor değerlendirilecek yerlerinden birisi de kuyruğudur. Hele son çağın modası kolesterol derdinden muzdarip insanlar için daha da zor. Ama yılda bir kez kuyruk yemekten de fazla bir şey olmaz. Kolesterollüler haplarını almayı unutmasınlar.
Önce koyun kuyruğu en çok nohut büyüklüğünde doğranır. Kuyruk akşamdan buz dolabında bekletilirse katılaşacağından daha kolay doğranır. Uygun irilikte robottan geçirilerek de doğrana bilir. Doğranmış olan kuyruktan bir su bardağı dolusu kadarı bir tencereye konur. Üzerine bir kilo un, ılık şekerli suda eritilmiş bir paket maya, arzuya göre 1 veya 2 su bardağı toz şeker, bir miktar tarçın eklenir ve iyice karıştırılır. Yaklaşık lokma hamuru kıvamına gelinceye kadar su ilâve edilip yoğrulur ve yarım saat kadar oda derecesinde mayalanmaya bırakılır. Karışımın tümü yağlanmış yüksek kenarlı bir tepsiye veya bir kek kalıbına dökülür. Üzerine susam ekilir ve önceden ısıtılmış 190 - 200 derecelik fırına sürülür. Rengi koyulaşıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca afiyetle yenir. Lezzetli bir kektir.
Kaimzade hocamdan alıntıdır..
KSİGOPİTA
- eyuphuseyin
- Site Admin
- Mesajlar: 6926
- Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
- Konum: İstanbul
- Teşekkür etti: 1098 kez
- Teşekkür edildi: 27 kez
- İletişim:
KSİGOPİTA
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir