ŞİLOFTA
Gönderilme zamanı: 25 Şub 2020, 13:24
ŞİLOFTA...
Elle açılan hamurun şeritler halinde kesilmesiyle oluşan erişteyi; tarçın, karanfil, ceviz ve susamla bir araya getiren tarif oldukça pratik. Susam ve ceviz olmazsa olmazı olan bu tatlı "loğusa çorbası" alarak da biliniyor. Giritli kadınlar mayasız hamuru yoğurup oklava ile açarlar ve erişte gibi keserler. Bu ince parçalar kaynayan suda haşlanır ve çorba kıvamına gelince içine tereyağı, tarçınları ve karanfili de ilave edilir. Giritli Türkler tarafından bu şekilde hazırlanan Şilofta tabakları kavrulmuş susam ve çiğ ceviz taneleriyle süslenerek herkese ikram edilir......
Afiyetler olsun...
Elle açılan hamurun şeritler halinde kesilmesiyle oluşan erişteyi; tarçın, karanfil, ceviz ve susamla bir araya getiren tarif oldukça pratik. Susam ve ceviz olmazsa olmazı olan bu tatlı "loğusa çorbası" alarak da biliniyor. Giritli kadınlar mayasız hamuru yoğurup oklava ile açarlar ve erişte gibi keserler. Bu ince parçalar kaynayan suda haşlanır ve çorba kıvamına gelince içine tereyağı, tarçınları ve karanfili de ilave edilir. Giritli Türkler tarafından bu şekilde hazırlanan Şilofta tabakları kavrulmuş susam ve çiğ ceviz taneleriyle süslenerek herkese ikram edilir......
Afiyetler olsun...