ŞİLOFTA

Girit Mutfağı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eyuphuseyin
Site Admin
Mesajlar: 5625
Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
Konum: İstanbul
Teşekkür etti: 1098 kez
Teşekkür edildi: 27 kez
İletişim:

ŞİLOFTA

Mesaj gönderen eyuphuseyin » 25 Şub 2020, 13:24

ŞİLOFTA...

Elle açılan hamurun şeritler halinde kesilmesiyle oluşan erişteyi; tarçın, karanfil, ceviz ve susamla bir araya getiren tarif oldukça pratik. Susam ve ceviz olmazsa olmazı olan bu tatlı "loğusa çorbası" alarak da biliniyor. Giritli kadınlar mayasız hamuru yoğurup oklava ile açarlar ve erişte gibi keserler. Bu ince parçalar kaynayan suda haşlanır ve çorba kıvamına gelince içine tereyağı, tarçınları ve karanfili de ilave edilir. Giritli Türkler tarafından bu şekilde hazırlanan Şilofta tabakları kavrulmuş susam ve çiğ ceviz taneleriyle süslenerek herkese ikram edilir......
Afiyetler olsun...

85212975_1270475966495149_7033135348087521280_n.jpg
85212975_1270475966495149_7033135348087521280_n.jpg (45.72 KiB) 142 kere görüntülendi
87547984_1270475993161813_6599787725040123904_n.jpg
87547984_1270475993161813_6599787725040123904_n.jpg (42.15 KiB) 142 kere görüntülendi
87626633_1270476053161807_3694810229872001024_n.jpg
87626633_1270476053161807_3694810229872001024_n.jpg (63.48 KiB) 142 kere görüntülendi
88125755_1270476076495138_734133803513020416_n.jpg
88125755_1270476076495138_734133803513020416_n.jpg (101.72 KiB) 142 kere görüntülendi
87279114_1270476103161802_138063153954029568_n.jpg
87279114_1270476103161802_138063153954029568_n.jpg (14.89 KiB) 142 kere görüntülendi
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.

Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir