1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

KOLOÇİTHA (BAL KABAĞI BÖREĞİ)

Gönderilme zamanı: 13 Oca 2020, 18:47
gönderen eyuphuseyin
KOLOÇİTHA(Bal Kabağı Böreği)

Un,yoğurt ve zeytin yağı ile hazırlanan hamurdan,merdane ile birkaç milimetre kalınlığında açılan ince bir plaka hamur,yağlanmış bir tepsiye serilir.Üzerine soyulmuş ve dilimler halinde doğranmış bal kabağından bir tabaka serilir.Onun üzerine de bir tabaka ufalanmış beyaz veya daha iyisi tulum peyniri dağıtılır.Biraz zeytinyağı koyduktan sonra bunun üzerine üst üste aynı şekilde sırasıyla hamur,kabak ve peynirden oluşan bir kaç tabaka daha eklenir.En üste hamur plakası konur.Orta sıcaklıktaki bir fırında pişirilir.Bal kabağı yerine bildiğimiz sakız kabağı ile de yapanlar vardır.

Her yönü ile Girit Kitabından/Prof.Dr.Hakkı BİLGEHAN