KOLOÇİTHA (BAL KABAĞI BÖREĞİ)

Girit Mutfağı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eyuphuseyin
Site Admin
Mesajlar: 6926
Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
Konum: İstanbul
Teşekkür etti: 1098 kez
Teşekkür edildi: 27 kez
İletişim:

KOLOÇİTHA (BAL KABAĞI BÖREĞİ)

Mesaj gönderen eyuphuseyin » 13 Oca 2020, 18:47

KOLOÇİTHA(Bal Kabağı Böreği)

Un,yoğurt ve zeytin yağı ile hazırlanan hamurdan,merdane ile birkaç milimetre kalınlığında açılan ince bir plaka hamur,yağlanmış bir tepsiye serilir.Üzerine soyulmuş ve dilimler halinde doğranmış bal kabağından bir tabaka serilir.Onun üzerine de bir tabaka ufalanmış beyaz veya daha iyisi tulum peyniri dağıtılır.Biraz zeytinyağı koyduktan sonra bunun üzerine üst üste aynı şekilde sırasıyla hamur,kabak ve peynirden oluşan bir kaç tabaka daha eklenir.En üste hamur plakası konur.Orta sıcaklıktaki bir fırında pişirilir.Bal kabağı yerine bildiğimiz sakız kabağı ile de yapanlar vardır.

Her yönü ile Girit Kitabından/Prof.Dr.Hakkı BİLGEHAN
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.

Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir