KOLOÇİTHA(Bal Kabağı Böreği)
Un,yoğurt ve zeytin yağı ile hazırlanan hamurdan,merdane ile birkaç milimetre kalınlığında açılan ince bir plaka hamur,yağlanmış bir tepsiye serilir.Üzerine soyulmuş ve dilimler halinde doğranmış bal kabağından bir tabaka serilir.Onun üzerine de bir tabaka ufalanmış beyaz veya daha iyisi tulum peyniri dağıtılır.Biraz zeytinyağı koyduktan sonra bunun üzerine üst üste aynı şekilde sırasıyla hamur,kabak ve peynirden oluşan bir kaç tabaka daha eklenir.En üste hamur plakası konur.Orta sıcaklıktaki bir fırında pişirilir.Bal kabağı yerine bildiğimiz sakız kabağı ile de yapanlar vardır.
Her yönü ile Girit Kitabından/Prof.Dr.Hakkı BİLGEHAN
KOLOÇİTHA (BAL KABAĞI BÖREĞİ)
- eyuphuseyin
- Site Admin
- Mesajlar: 6926
- Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
- Konum: İstanbul
- Teşekkür etti: 1098 kez
- Teşekkür edildi: 27 kez
- İletişim:
KOLOÇİTHA (BAL KABAĞI BÖREĞİ)
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir