KALÇUNYA tarifi Hasan ERYET Tarifi

Girit Mutfağı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eyuphuseyin
Site Admin
Mesajlar: 6926
Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
Konum: İstanbul
Teşekkür etti: 1098 kez
Teşekkür edildi: 27 kez
İletişim:

KALÇUNYA tarifi Hasan ERYET Tarifi

Mesaj gönderen eyuphuseyin » 07 Oca 2020, 09:34

81536883_10219118802035289_6500629428530315264_o.jpg
81536883_10219118802035289_6500629428530315264_o.jpg (92.57 KiB) 1408 kere görüntülendi
81630412_10219118818595703_591173755481358336_o.jpg
81630412_10219118818595703_591173755481358336_o.jpg (89.67 KiB) 1408 kere görüntülendi
81278208_10219118805595378_8209803099808727040_o.jpg
81278208_10219118805595378_8209803099808727040_o.jpg (127.33 KiB) 1408 kere görüntülendi
Gelin bir zamanlar annelerimizin yaptığı ikramlardan bir Girit çöreği olan KALÇUNYA tarifi verelim..

Tarif Yarım ölçek

1 çay bardağı ılık süt, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı toz şeker. Yarım çay bbardağı sıvı yağ, yarım paket toz maya İÇ MALZEME ; 250 gr tatlı lor bir tatlı kaşığı tarçın 1/2 bardak toz şeker.

Alabildiği kadar unla yapılan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kesilir El ile yassılaştırılr ortasına bir yemek kaşığı malzeme koyarak zarf şeklinde kenarları kapatılır. Tepsiye sıraladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür.

Hasan Eryet
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.

Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir