Dakos
Bir Girit aperatifi olan dakos, Girit’e özgü peksimetle yapılmaktadır. Fakat dakosu yaparken peksimet ıslatma işini iyi yapmamız gerekiyor. Çünkü peksimet çok çabuk yumuşayıp elde dağılabilir. Daha sonra lezzetli dakosun lezzetine tam olarak varamayız.
Malzemeler
• 1 adet Girit peksimeti (arpa unundan)
• 1 büyük olgun domates
• 2-3 kaşık ufalanmış beyaz peynir
• Zeytinyağı
• Kekik
• Deniz tuzu
Yapılışı
1. Peksimeti 1 kâse suya daldırıp çıkarın. Ben size akan suyun altında tutmayı tavsiye ederim. (Bekletmeyin!)
2. Biraz yumuşayan peksimeti tabağa alın ve üstüne olgun, kıpkırmızı bir yaz domatesini rendeleyin.
3. Tuzunu ve kekiğini atıp bolca sızma zeytinyağı gezdirin.
4. Üstüne beyaz peynirini ufaladıktan sonra, tekrar kekik ve zeytinyağı gezdirin.
Afiyet olsun.
https://www.hamaratabla.com/makale/968,dakos.htm
Dakos
- eyuphuseyin
- Site Admin
- Mesajlar: 6926
- Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
- Konum: İstanbul
- Teşekkür etti: 1098 kez
- Teşekkür edildi: 27 kez
- İletişim:
Dakos
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir