Dakos

Girit Mutfağı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eyuphuseyin
Site Admin
Mesajlar: 6926
Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
Konum: İstanbul
Teşekkür etti: 1098 kez
Teşekkür edildi: 27 kez
İletişim:

Dakos

Mesaj gönderen eyuphuseyin » 14 Kas 2019, 23:55

Dakos
969-dakos_d620.jpg
969-dakos_d620.jpg (70.83 KiB) 1330 kere görüntülendi

Bir Girit aperatifi olan dakos, Girit’e özgü peksimetle yapılmaktadır. Fakat dakosu yaparken peksimet ıslatma işini iyi yapmamız gerekiyor. Çünkü peksimet çok çabuk yumuşayıp elde dağılabilir. Daha sonra lezzetli dakosun lezzetine tam olarak varamayız.

Malzemeler
• 1 adet Girit peksimeti (arpa unundan)
• 1 büyük olgun domates
• 2-3 kaşık ufalanmış beyaz peynir
• Zeytinyağı
• Kekik
• Deniz tuzu
Yapılışı
1. Peksimeti 1 kâse suya daldırıp çıkarın. Ben size akan suyun altında tutmayı tavsiye ederim. (Bekletmeyin!)
2. Biraz yumuşayan peksimeti tabağa alın ve üstüne olgun, kıpkırmızı bir yaz domatesini rendeleyin.
3. Tuzunu ve kekiğini atıp bolca sızma zeytinyağı gezdirin.
4. Üstüne beyaz peynirini ufaladıktan sonra, tekrar kekik ve zeytinyağı gezdirin.

Afiyet olsun.


https://www.hamaratabla.com/makale/968,dakos.htm
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.

Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir