Rakomelo (Ballı Girit Rakısı)

Girit Mutfağı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
meaculpaksk
Mesajlar: 1115
Kayıt: 14 Tem 2019, 14:22
Konum: Ankara
Teşekkür etti: 10 kez
Teşekkür edildi: 1093 kez
İletişim:

Rakomelo (Ballı Girit Rakısı)

Mesaj gönderen meaculpaksk » 28 Eyl 2019, 14:05

Girit'te içilen başlıca içki Girit Rakısı olarak da adlandırılan anasonsuz yüksek alkollü Tsikoudia'dır. Diğer bir popüler içki ise sıcak olarak servis edilen Rakomelo'dur. Rakomelo'nun içerisinde Girit Rakısı, bal ve tarçın bulunmaktadır.Rakıların bal ve tarçın, karanfil veya diğer yerel otlar gibi çeşitli baharatlarla birleştirilmesiyle elde edilir.

Rakomelo Tarifi

Rakı (anasonsuz)
Bal
Tercihe göre tarçın, karanfil, zencefil

3 ölçek rakı, 1ölçek bal ve tercih edilen baharatlar bir kabın içerisine alınıp, çok kısık ateşte ısıtılmaya başlanır. İstenilen ısıya geldiğinde süzülüp, shot bardaklarında servis edilir.


Resim

Resim
Resim

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir