İçeriğe git


Resim

Gün İçin İkramliklar

17 MART 2012

  • Please log in to reply
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1 hançer

hançer

    Advanced Member

  • Yönetici
  • 29034 İleti

Yazma tarihi: 17 March 2012 - 09:05 AM

GÜN ŞEKERLERİNE HAZIRLADIĞIM İKRAMLAR



Resmi ekleyen Bu masayı Sevgili gÜn arkadaşlarım için hazırladım. Her ay dışarda toplandığımız gÜnÜmÜzÜ bu ay bizim evde yaptık. çok gÜzel keyifli bir akşam geçirdik. Her zaman beklerim canlarım...


İkramlar:

Kısır

Girit Kabağı

Yoğurtlu Havuç ve Kabak

Yoğurtlu Semizotu

Kolay Su Böreği

çikolata SosluTavuk GöğsÜ Tatlısı ( resim unutulmuş :)


KISIR

Resmi ekleyen Kısır tarifi vermiyorum artık:) sadece tek özelliği az su ve bol domates ile bulguru ıslatıyorum farklı oluyor. Arkadaşlarımdan da çok beğeni topladı :)
GİRİT KABAĞI


Resmi ekleyenGirit Kabağında ölçÜ yok :( göz kararı soğan, biber ve sarımsağı zeytinyağda kavurup Üzerine domates sosu ve tuzunu ilave edip pişiriyoruz. Kabakları başka bir tencerede tÜm olarak az zeytin yağında biraz kızartır gibi yaptıktan sonra hazırladığımız sosu Üzerine dökÜp birazcık su ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz . Sıcak soğuk nasıl isterseniz servis yapabilirsiniz. Ben borcama alıp soğuk olarak ikram ettim Üzerini maydonoz ile sÜsledim.


KEREVİZ VE BİBER TURŞUSU

Resmi ekleyen Turşular annemden ....

YOĞURTLU HAVUç VE KABAK

Resmi ekleyen İstediğimiz miktarda havuç ve kabağı rendeleyip zeytinyağ ilave edip kavuruyoruz. Soğuduktan sonra isteğe bağlı sarımsaklı veya sade yoğurt, kimyon, tuz ile karıştırıp servis yapıyoruz.

YOĞURLU SEMİZOTU


Resmi ekleyen Semizotunu ve salatalıkları doğrayıp yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Üzerini nane ve zeytinyağı ile sÜslÜyoruz.
KOLAY SU BöREĞİ


Resmi ekleyen Börek Malzemeleri:
5 adet yufka
3 yumurta
2 bardak sÜt
3 kaşık yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
İçi için :
Peynir ve maydonoz ben 1 adet de kabak rendeliyorum yumuşak oluyor.

Bu börek yeni her zaman yaptığım tepsi aynı şekilde hazırlanıyor ama yapılış farklı. Yumurta, yoğurt ve sÜtÜ karıştırıyoruz. ve bu karışımı aralarına sÜrerek 2,5 yufkayı tepsiye yerleştiriyoruz arasına içini koyup kalan 2,5 yufkayıda aynı şekilde yerleştirip Üzerine kalan sosu dökÜyoruz Üzerine 1 kahve fincanı sını yağı sÜrÜp en az 1-2 saat ( ben 1 gÜn buzdolabında beklettim bekledikçe yufka sosu çekiyor daha gÜzel oluyor)bekletiyoruz. 200 derecede pişiriyoruz. Soğuyunca dilimleyerek servise hazır:)



Resmi ekleyen




almula2010blogspot.com'dan ALINTIDIR.

2zpt954.jpg

 

İthela naha miya,angala sa thalasa meğali

Na hanese opu ca pas kodamu nase pali.

 

İsterdim olsun bir deniz kadar büyük bir kucağım

Nereye gidip kaybolsan yine yanımda olasın.






Also tagged with one or more of these keywords: 17 MART 2012

0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı

Reklam

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player